SVETELEKTRO

16. januára 2007   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Jednoduchá aktívna výhybka pre subwoofer do automobilu


FUBU

Ak potrebujete aktívnu výhybku pre Váš HiFi super-bass subwoofer systém do automobilu, tak tento článok je presne pre Vás.



Z katalógového listu LM324 je možné vyčítať to, že tento obvod je navrhnutý pre nízke nesymetrické napájacie napätia z batérií. Pracuje od 3V do 32V. Z katalógu sa dá tiež vyčítať, že existujú tri typy tohoto obvodu. Funkčnosťou sa nelíšia. Líšia sa spoľahlivosťou a pracovnou teplotou.
typ LM324 má pracovnú teplotu od 0°C do 70°C
typ LM224 má pracovnú teplotu od -25°C do 85°C
typ LM124 má pracovnú teplotu od -65°C do 150°C

Prečo to udávam. Udávam to preto, aby ste si uvedomili, že pri zariadeniach montovaných do aút je dôležitá ich pracovná teplota. Toto je prvá vec, čo musíme dodržať, keď chceme mať spoľahlivé zariadenie. Dokonca je lepšie mať operačný zosilňovač s väčším teplotným rozsahom ako nízkošumový.
Pretože šum sa v tomto obvode vôbec neprejavý, jednak preto, že sa tu zosilňuje len pomerne úzke pásmo a jednak preto, že šum sa v audiotechnike prejavuje vo vysokých tónoch. A keďže toto je výhybka pre subwoofer. Tak tu sa vysoké tóny silne potláčajú a rovnako aj šum. Preto je nezmysel tu dávať nízkošumové operačné zosilňovače na úkor širšej pracovnej teploty. Volíme radšej spoľahlivosť ako kazivé riešenie. Teda odporúčam operačný zosilňovač LM224, alebo ak zoženiete aj LM124.
Batéria automobilu podľa stavu dodáva od 10V (pri štartovaní) do 15V (pri plne nabitej baterií). Tomuto kolísaniu sme sa vyhli použitím stabilizátoru napätia 78L09.
A to aj preto, aby sa do signálu nedostali rôzne šumy z autoelektriky.
Vstupy sú dve. Ľavý a pravý kanál voči GND, čiže voči kostre auta, teda zápornému pólu. Na vstup môžete priviesť napätie do 2V!!! Odporúčam to zapojiť niekde do autorádia, tam kde sú výstupy z predzosilňovača k výkonovému zosilňovaču za kondenzátor. Aby sa hlasitosť subwoofra ovládala spoločne s pravým a ľavým kanálom. Ak tam kondenzátor nie je, tak na každý vstup treba pripojiť ešte aj elektrolytický kondenzátor 100uF/16V. A to tak, že kladný pól kondenzátora sa zapojí na vstup predzosilňovača a záporný na miesto odkial sa má získať NF signál (potenciometer a podobne). Takto oddelíme jednosmerné napätie od striedavého. To isté treba urobiť na výstupe no s elektrolytyckým kondenzátorom 220uF s kladným pólom pripojeným ku výstupu predzosilňovača a záporným ku výkonovému zosilňovaču. Tieto úpravy nie sú zakreslené v schéme.
Dióda D1 má ochrannú funkciu proti prepólovaniu. Trimrom zisk nastavujeme zosilnenie bassových tónov. To je potrebné pre vyváženie. A trimrom subwoof nastavujeme hĺbku basov. Niekto má rád 100Hz basy, niekto 50Hz basy a nikto to rád 20Hz. Takže ním si nastavíte okraj filtrácie vyšších tónov.
No a z výstupu Out to ide k zosilňovaču pre subwoofwer. Tu môžete použiť nejaký výkonový zosilňovač, ktorý je vhodný do auta. Napríklad z integrovaným obvodom TDA2005 v mostíkovom zapojení a podobné.

Zoznam súčiastok
Odpory (vsetky su miniaturne 0,250W):
1x 220R
5x 4k7

4x 1k

2x 100k
2x trimer 47k na lezato

Kondenzatory:
1x 100nF keramicky
1x 47nF MKT /63V alebo viac
1x 220nF MKT /63V alebo viac
1x 470nF MKT /63V alebo viac
2x 47uF elektrolyticky radialny na 16V
2x 100uF elektrolyticky radialny na 16V

Oddelovacie co niesu v scheme zakreslene:
na vstupy
2x 100uF elektrolyticky na 16V
na vystup
1x 220uF elektrolyticky na 16V

Integrovane obvody:
1x LM124 alebo LM224 alebo LM324
1x 78L09 stabilizator napatia na 9V

Diody:
1x 1N4148

Želám veľa úspechov pri stavbe výhybky. Ak by boli trable, tak sa ozvite na email: vacuumtube@svetelektro.com alebo napíšte otázku do fóra. Budem sa snažiť čo najviac pomôcť.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (1)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)
Najnovšie články od FUBU (zobraziť všetky)

Komentáre (9)

  1. Luboss1991 píše:

    Nenasiel by sa k tomu navrh DPS? Som zaciatocnik a ete som nenavrhoval ziadnu DPS-ku maximalne na blikac hehe. Dikes

  2. Mibeus píše:

    Nazdar.Robil uz niekto toto zapojenie?Ja som ho troska upravil a to tak ze som vynechal vstupne U2 a U3 a privadzam signal cez oddelovacie kondenzatory na R7 a R8.
    Zjednodusila sa tak cela schema a aj plosak.No zial to dajako nehra tak ako by malo.Vystupny signal je moc maly a pri vacsom vstupnom signale sa oziva pukanie.Trimer Zisk pracuje ale Trimer Subwofer sa mi zda akoby tam bol na okrasu,tak sa chcem spytat ci to ma niekto ozivene a funkcne.

  3. addo1 píše:

    nazdo neporadil by niekto ake rezistory tam pouzit…v zozname suciastok su 1k….a v scheme zakreslene 10k….._??? Alebo je to jedno_??

  4. wrado píše:

    skúšal som to zapojenie,súčiastky som dal podla schémy ale vystúp je velmy nízky a regulácia zisku a subwofera funguje .Funguje to niekomu?

  5. buddy píše:

    Mohol by tu niekto, kto sa do toho fakt rozumie pridat do schemy aj tie kondenzatory, ktore tam nie su zakreslene (mam na mysli tie oddelovacie)

    plus mohol by niekto k tomu urobit DPS? ta vyhybka vyzera velmi dobre a jednoducho, rad by som si ju postavil

    Budem rad ak niekto vyslisi moju prosbu

  6. drobino píše:

    Tak jsem si tuto výhybku postavil ale bohužel nefunguje.Mohl by mi někdo pomoci s opravou jestli to půjde?

Pridaj komentár