Zdravím všetkých konštruktérov. Pred nedávnom som dostal za úlohu spraviť subwoofer pre domáce použitie k PC, pri použití malých repračikov (genius) ako satelity. Rozpočet na stavbu som mal 1200SK. Rozhodol som sa pre reproduktor ARN-188/4ohm a ako zosilňovač som použil TDA1562Q. Tento obvod som použil preto, lebo je určený do auta, má v sebe meniče a napájacie napätie je 12V, číže tento subwoofer možno priamo zapojiť na ATX zdroj od PC, tým sa ušetrilo značne množstvo peňazí na kúpu transformátora.
UnReSt nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Nakoľko je hudba neodmysliteľnou súčasťou nášho života na internáte, rozhodol som sa skonštruovať tento multifunkčný nf zosilňovač tiež s reproduktormi. S touto aparatúrou som sa tiež zúčastnil SOČky. Kompletná dokumentácia je vo formáte pdf, je zabalená win-zipom do jedného súboru. DOKUMENTACIA FOTO A VIDEO"
andrewwwww nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Zapojenie vydáva prenikavý signál vesmírnej lode STAR TREK. Časovací kondenzátor
C1 je striedavo nabíjaný cez rezistor R1 a diódu D1 a vybíjaný cez R2. Následkom toho
napätie na kondenzátore C1 stúpa rýchlo a klesá pomaly. Po úprave tranzistorom T1 je
tento signál vedený na modulačný vstup IO2.
ondro nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Hned na uvod by som chcel povedat ze clanok nepochadza odo mna ale uz z nefungujucej stranky zweistein.analogia.sk
Celý zosilňovač je konštruovaný len ako koncový stupeň, teda neobsahuje predzosilňovač, prepínač vstupov atď. Zosilňovač je konštruovaný s ohľadom na kvalitu zvuku, aby dosiahol čo najlepšie parametre. Koncový stupeň je tvorený dvoma integrovanými obvodmi LM3886. Pomocou nich má zosilňovač vynikajúce parametre:
THD+N = 0,03 % (pri 60 W, 4 ohm, 20 Hz 20 kHz),
IMD = 0,004 % (pri 60 Hz, 7 kHz, 4:1),
SNR = 110 dB (pri Po = 60 W),
P = 68 W (pri Rz = 4 ohm), 50 W (pri Rz = 8 ohm).
andrewwwww nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Zosilňovač vyniká svojimi parametrami a maximálnou jednoduchosťou. Všetky funkcie sú integrované na čipe. IO TDA8563Q má pevne nastavený zisk na 26dB. Obsahuje ochranu proti prepoľovaniu, skratu a tepelnú ochranu. "
Ju_xXx_ko nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Použité repro: XW165/1398 a ARV089/8
Bedna: Uzavretá 15l hrubého objemu Úvod:
Už dlhšiu dobu som si chcel postaviť troška kvalitnejšie bedne (satelity k subu).
Keďže ako každý študent nemal som zrovná majland na repro a preto som si vybral lacnú ale osvedčenú značku TVM.
Vyber padol na XW165 pretože ako jediný z 165mm verzií ma lakovanú membránu a kopulku otočenú do vnútra,
a aj preto kebyže sa rozhodnem spraviť BR bednu keďže mal EPB cca 60.
Veľká dilema bola nad výberom výškového repra, keďže bolo malo peňazí rozhodol som sa pre ARV089."
Tak isto, ako aj minulý článok, tak aj tento vznikol na základe inšpirácie jedného nemenovaného katalógu ponúkajúceho bielu a čiernu techniku. Tento krát to bude téma tiež z audio oboru, konkrétne mini a mikro systémy. Mini a mikro systému sú stále obľúbené kvôli jednoduchšej obsluhe a nižším finančným nárokom. O mini systémy majú hlavne záujem mladšie vekové kategórie. Tomu sa prispôsobuje aj ich dizajn, ktorý na môj vkus prekračuje niekedy hranice toho, čo považujem za normálne a nenormálne... Takže mini a mikro systémy zväčša obsahujú CD prehrávač, tuner, zosilňovač, kazetový prehrávač.
Inšpiroval som sa z jedného nemenovaného katalógu, ktorý ponúka bielu aj čiernu techniku. Ja som si nateraz vybral tému domáce kina, ktorú som rozoberal aj v inom článku. Takže netreba ani pripomínať, že domáce kina sú veľmi obľúbené a cenovo veľmi dostupné. Domáce kino pozostáva z troch základných časti: DVD prehrávač, receiver a reproduktorov, kde DVD prehrávač a receiver možu byť zlúčené v jednom prístroji. Kvalitnejšie domáce kina sú z pravidla z delených komponentov. Pri DVD prehrávači platí: mal by podporovať čo najviac formátov ( zapisovateľných a prepisovateľných, + a – formátov a pod. ).
Partneri:
Autori stránky sú Milan Ondrka (BgDestroy) a Ondrej Závodský(zawin), o graficky desing sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).
Pri informovaní adminov je použitie čohokoľvek z tejto stránky pre osobné alebo obchodné účely 100% povolené.