svetelektro.com
Hlavná stránka download Galéria obrázkov Fórum Bazár Vývoj elektro. zariadení Upload súborov Web odkazy eShop
MID8 == Převodník Texas Instruments 65V SWIFTTM DC/DC s technologií Eco-modeTM se zaměřuje na účinnost při nízké zátěži == Vánoční nabídka Kramara == Retro: Počítače v Československu == Zimní QRP závod na VKV == Elektrofony == Všichni na dlouhých vlnách - 3. kolo poslechového soustředění NDB == Výsledky 2. kola společného poslechu NDB == Vánoční nabídka == Vývojové boardy pro bezdrátový přenos na 2,4 GHz ==
Hlavné menu
Úvod (Správy) :
· Archív Článkov
· Vyhľadať článok
· Top 10
· Naše, vaše bannery
· Všetky príspevky
· O Autoroch
·  A-Rádio databáza

Elektronika:
· Audio technika
· Blikače a optika
· Elektrónky
· Merače a testery
· Mikroprocesory
· Oscilátory, časovače
· PC príslušenstvo
· Meranie, teória
Vf technika
· ---> Prijímače
· ---> Vysielače
· ---> Ostatné
Silové časti
· ---> Zdroje
· ---> Meniče
· ---> Nabíjačky
· ---> Ostatné
· Nezaraditeľné
HAM:
· Contesting
· Technika

Počítače:
· PC - Hardware
· PC - Software
Členovia:
· Osobné konto
·  FTP server
· Calculator
· Zaslať Príspevok
· Web linky
· Download
· Fórum
· Galéria obrázkov
·  Odhlásenie
KV podmienky
Slnečné vyžarovanie:
Slnečné vyžarovanie

Geomagnetické pole: Geomagnetické pole
VKV podmienky
Aurora:
Aurora

Es vrstva:
Aurora
Kto je online?
Členstvo:
Najnovšie: Leco666
Nových užívateľov dnes: 4
Nových užívateľov včera: 5
Celkom zaregistrovaných užívateľov: 4006

Online návštevníkov:
Návštevníkov: 74
Užívateľov: 41
Spolu: 115

Online:
01: Freeman
02: x-spider-x
03: petr
04: huno74
05: marekgti
06: Ado_PO
07: Edizon85
08: poi
09: DODO252
10: paradajka
11: boraicho
12: einsteinmino
13: Patrik Varga
14: thompson
15: gegi
16: Metalweb
17: vonder123
18: cibik
19: borec
20: čalfa
21: gabi
22: r0m@n
23: jimmy_xp
24: spin90
25: zawin
26: sento
27: burizon
28: kofo
29: Palcino22
30: Xabiii19
31: Kado
32: bobor1992
33: mirki
34: nazgul
35: JohnnyKos
36: kukinko
37: mjankovic
38: right13
39: daqq
40: Leco666
41: XEAR
Svet Elektroniky: Audio technika

Vyhľadávanie v tejto téme:   
[ Ísť na úvodnú stránku | Vybrať novú tému ]

Mostíkové zapojenie IO LM 3886

Audio technika

Toto zapojenie našiel na internete zawin na môj podnet, keďže som toto zapojenie chcel a sám so ho nájsť nevedel. Toto zapojenie pochádza z nejakej francúzskej stránky, jej meno ani autora nepoznám. Popis k tomuto zapojeniu je po francúzsky, takže ho tu nebudem uvádzať, možno časom ak sa mi ho podarí preložiť, resp., ak mi to niekto preloží... Toto zapojenie je odskúšané a je aj funkčné. V podstate musí fungovať na prvé pripojenie zdroja symetrického napätia. Takže na obrázku 1 je schéma zapojenia a na obrázku 2 a 3 je návrh DPS o rozmeroch 101x34 mm a osadenie DPS.

Autor: zawin - Tuesday, 24.07. 2007 - 10:44:01
  4503 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 3128 bajtov | 24 komentárov | Hodnotenie: 4)

Reprobedne TVM 2x70W

Audio technikaUnReSt nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Tieto reprosústavy som si postavil sám k zosilňovaču, spolu s domacim kinom 5.1 to robí celkom dobrý zvuk, ale aj bez neho. Myslím že svojím výkonom môžu konkurovať velkemu množstvu komerčných reprosústav. Basy sa mi veľmi páčia. Trošku však chýba stredné pásmo, vďaka absencii stredotónového reproduktoru a zatial aj výhybky. K vysokotónovemu reproduktoru je sériovo zapojený kondenzátor 4,7 uF pre obmedzenie nízkych frekvencií, ktoré by pri vyššej intenzite vyškove reproduktory zničili."

Autor: UnReSt - Sunday, 22.07. 2007 - 09:42:01
  5801 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 3692 bajtov | 17 komentárov | Hodnotenie: 2.66)

Zosilňovač triedy T ( Stereofónny digitálny zosilňovač TA 2022 )

Audio technika

Tento obvod na trh ponúka firma Tripath. Predstavený obvod TA 2022 je NF zosilňovač, ktorý ma v puzdre integrované výkonové koncové tranzistory MOSFET. Pre konštrukciu zosilňovača s týmto obvodom potrebujeme iba niekoľko externých súčiastok. Ide predovšetkým o výstupný filter, ktorý tvorí sériová indukčnosť na toroidnom jadre a fóliovým kondenzátorom. Keďže aj tento obvod využíva patentovanú technológiu firmy Tripath, pracujúcou s podstatne vyššou spínacou frekvenciou v porovnaní s bežnými zosilňovačmi triedy D, stačí na výstupe jednoduchý LC filter. Zostávajúce súčiastky slúžia väčšinou k blokovaniu napájacieho napätia. Výstupný výkon tohto obvodu je podľa výrobcu udávaný 2x90W pri skreslení 0,1%, 100W pri 1% a 125W pri 10%. Pri výkone 70W má tento zosilňovač skreslenie iba 0,015%. Toto je typická vlastnosť zosilňovačov pracujúcich v triede T. Výhodou zosilňovača je, že neobsahuje žiadne špeciálne súčiastky, všetko je dostupné na našom trhu. Možno problém bude s toroidnými jadrami Amidon. Výzor odvodu TA 2022 je možné vidieť z obrázku 1. V tabuľkách 1 až 3 sú uvedené medzné a charakteristické vlastnosti zosilňovača TA 2022.

Autor: zawin - Sunday, 24.06. 2007 - 10:13:23
  4219 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 3550 bajtov | 5 komentárov | Hodnotenie: 5)

Zosilňovač pre aktívne reprosústavy

Audio technika

Úvod:

V súvislosti s rozširovaním domácich kín ( v tomto prípade hlavne PC ) sa čoraz častejšie používajú aktívne reprosústavy. Sú to vlastne jedno alebo viacpásmové reprobedne v stavaným koncovým stupňom, vlastným zdrojom, atď. Pokiaľ použijeme aspoň dvojpásmový reproduktorový systém, je lepšie zaradiť výhybku pred koncový stupeň ( i za cenu použiť dva koncové stupne ) ako deliť pásma pasívne na výstupe koncového stupňa.

Autor: zawin - Sunday, 17.06. 2007 - 08:58:34
  3920 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 3841 bajtov | 1 Komentár | Hodnotenie: 3)

Korekčný predzosilňovač

Audio technika37Lukas37 nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Tak ako som uz slubil tak je aj tu. Pridal som vam korekcny prezosilovac pre asi +15dB - 15dB. Malo by ho potiahnut trafo 11 V jednosmrnych. Co viac k tomu dodat na tejto stranke som ho nenasiel tak ho tu pridavam. Dufam, ze vam pomoze, davam ho tu preto lebo moj zosilovac ho nemal a aby bolo vsetko kompletne.Vela stastia v jeho stavbe."

Autor: 37Lukas37 - Wednesday, 13.06. 2007 - 09:31:08
  5915 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 3273 bajtov | 19 komentárov | Hodnotenie: 4.37)

92 článkov (19 stránok, 5 článkov na stránku)
[ 2 | 3 | 4 ]
Prejsť na:

Užívatelské menu
Prihlásenie alebo zaregistrovanie

Meno:
Heslo:

Anketa
Potešíte na vianoce svojho blízkeho vlastnoručne vyrobeným darčekom?

Áno
Nie

Výsledky
Ďalšie ankety

Hlasov: 134
Komentárov:: 0
Shout Box

Jen registrovaný uživatel může přispívat. Prosím Přihlaš se nebo Registruj se u nás.
Návštevy
TOPlist
Zaujímavé odkazy

Elektrotechnické konštrukcie
bastleni.com
Zettor tracker Jirky web
DIY Sound & Light. aradio
BLASSENweb borec web RF system FirmyBN
www.mp3.pcsector.org

Partneri:
Autori stránky sú Milan Ondrka (BgDestroy) a Ondrej Závodský(zawin), o graficky desing sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).
Pri informovaní adminov je použitie čohokoľvek z tejto stránky pre osobné alebo obchodné účely 100% povolené.
TOPlist