svetelektro.com
Hlavná stránka download Galéria obrázkov Fórum Bazár Vývoj elektro. zariadení Upload súborov Web odkazy eShop
iDo == TMS320DM357 - Spojení ARM9 s H.264 kodekem == Programátory Elnec == DigiMesh - jednodušší bezdrátová síť podobná ZigBee == USB 3.0 == Avizované stanice v CQWW Conteste == Zesilovač 2x10W s STK436 == Jednoduchá bezdrátová pojítka 315/434 MHz == Leonidy 2008 == Zimní QRP závod ==
Hlavné menu
Úvod (Správy) :
· Archív Článkov
· Vyhľadať článok
· Top 10
· Naše, vaše bannery
· Všetky príspevky
· O Autoroch
·  A-Rádio databáza

Elektronika:
· Audio technika
· Blikače a optika
· Elektrónky
· Merače a testery
· Mikroprocesory
· Oscilátory, časovače
· PC príslušenstvo
· Meranie, teória
Vf technika
· ---> Prijímače
· ---> Vysielače
· ---> Ostatné
Silové časti
· ---> Zdroje
· ---> Meniče
· ---> Nabíjačky
· ---> Ostatné
· Nezaraditeľné
HAM:
· Contesting
· Technika

Počítače:
· PC - Hardware
· PC - Software
Členovia:
· Osobné konto
·  FTP server
· Calculator
· Zaslať Príspevok
· Web linky
· Download
· Fórum
· Galéria obrázkov
·  Odhlásenie
KV podmienky
Slnečné vyžarovanie:
Slnečné vyžarovanie

Geomagnetické pole: Geomagnetické pole
VKV podmienky
Aurora:
Aurora

Es vrstva:
Aurora
Kto je online?
Členstvo:
Najnovšie: a4tech
Nových užívateľov dnes: 2
Nových užívateľov včera: 5
Celkom zaregistrovaných užívateľov: 3804

Online návštevníkov:
Návštevníkov: 65
Užívateľov: 10
Spolu: 75

Online:
01: Jose206
02: TAZ
03: Lurtz
04: fikfik
05: datam
06: zdendo
07: Ragnol
08: sento
09: pocitujlasku
10: stanleyv
Svet Elektroniky: Blikače a optika

Vyhľadávanie v tejto téme:   
[ Ísť na úvodnú stránku | Vybrať novú tému ]

Textový blikač-vykreslovač pre každú príležitosť

Blikače a optika
Ľudské oko je dokonalé. Dokáže rozlíšiť milióny farieb. Keďže nič nie je úplne dokonalé, tak ani naše vnímanie okolitého sveta. Chcem Vám predstaviť hračku, ktorá Vás presvedčí o tom, že vnímanie sveta je niekedy skreslené. Ide o pomalé spracovanie obrazu, ktorý vnímame, naším mozgom. POV - Perception Of Vision alebo po slovensky, vnímanie obrazu. Táto hračka je schopná vykresliť písmeno, slovo alebo vetu. Ako vidno na obrázku. Dokáže to v dvoch farbách. Použili sa na to dvojfarebné LED diódy. Text, ktorý chcete vykresliť sa dá pomocou jednoduchého programu zmeniť a nahrať do pamäte blikača cez sériové rozhranie Vášho počítača. Nebudem veľmi opisovať schému, len upozorňujem, že to vyrábame a predávame za slušnú cenu.
Iba 200Sk, 6,64€ (konverzný kurz 1€=30,126Sk) za naprogramovaný mikrokontrolér PIC16F628A.
A celý poskladaný a oživený výrobok vrátane mikrokontroléra s programom stojí len 450Sk, 14,94€ (konverzný kurz 1€=30,126Sk).
Oživená hračka + CD s programom a baterky navyše.

Samozrejme nie sme žiadna veľká firma, len obyčajný funclub tejto zaujímavej hračky. Ale aj napriek tomu sme sa rozhodli Vám to viac sprístupniť. Hlavne ľuďom, ktorí nikdy nedržali spájkovačku v ruke. S touto hračkou je možné stať sa kúzelníkom. Táto hračka pozostáva z 11 dvojfarebných LED diód z priemerom 3mm. Napájanie zaobstáravajú 3 tužkové baterky. Maximálne napájanie je 6V. Spotreba prúdu je cca 40mA, čiže baterky Vám vydržia svietiť veľmi dlho. Blikač obsahuje dva funkčné tlačítka. RESET - týmto tlačítkom zapíname blikač a ak je potrebné tak zresetujeme. A tlačítko MODE, ktoré slúži na prepínanie módu vykresľovania. Blikač obsahuje 11 módov. Všetky módy sú znázornené na fotografiach. Takže už Vás nebudem otravovať nudným textom a poďme sa pozrieť na to čo táto hračka dokáže :) . (kliknutím obrázok zväčšiť) blikacka@gmail.com

Autor: FUBU - Monday, 03.11. 2008 - 12:57:20
  862 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 29860 bajtov | 16 komentárov | Hodnotenie: 4.66)

Blikajúci a točiaci sa kruh:

Blikače a optikalaco623 nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Toto musíš skúsiť , je to úplne jednoduché!

Pomôcky:

malý motorček na 1.5 V (lepšie, ak má koliesko, napr. z magnetofónu),
žiarovky alebo diódy (najlepšie vysokosvietivé),
kábliky,
batéria 1.5 V a viac (prípadne adaptér),
Výstup z reproduktora (subwoofera),
lepiaca páska (najlepšie gumenná),
spájkovačka, kolofónia, cín...

"

Autor: laco623 - Monday, 03.11. 2008 - 14:55:32
  676 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 1943 bajtov | 7 komentárov | Hodnotenie: 2)

Farebna hudba

Blikače a optikaAslan SVK nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Farebná hudba z led diod. Zapojenie vytvára pri pocuvani hudby svetelné efekty ktoré su ríadene hudobním frekvenčním pásmom. Je to velmi jednoduché zapojeníe, ktoré vyjde tak na tych 250 Sk. Može byt použita hocijaka farbA a typ LED diod (ako indikačna tak supersvietivá led dioda. Kromtoho integrovaný obvod UAA180 (A277) zvládne viac ako 1 led diodu na jeden pin (2 a iíac led diod, musía být na sobe paralelne zapojené na jeden výstup nožičky IO, ale musia byt rovnakeho napetía-rovnaka farba!!!) "

Autor: Aslan SVK - Monday, 18.08. 2008 - 11:13:57
  2326 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 7027 bajtov | 15 komentárov | Hodnotenie: 2.33)

LED displej na koleso bicykla - uvedenie do praxe

Blikače a optika
Od posledného uverejneného článku s tematikou LED dispeja na koleso bicykla už ubehlo dosť času a tak toto zapojenie prešlo viacerými zmenami k lepšiemu, tak aby som ho mohol už na ostro používať v teréne, teraz cez leto :) Úlohou tohto článku je zkompletizovať tento projekt, vysvetliť polopate ako funguje nahrávanie obrázkov a ako správne umiestniť celé zariadenie na bicykel, aby ste nemali obavy že vám to za jazdy odletí a v článku budem venovať pozornosť ešte akmulátorom na napájanie zariadenia a ich sposobom dobíjania.

Autor: zawin - Friday, 08.08. 2008 - 20:15:34
  3440 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 10571 bajtov | 5 komentárov | Hodnotenie: 5)

Smerovky upgrade

Blikače a optikaOndro Piso nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Zdravim. Mam nejake vlastne navrhy z ktorymi by som sa chcel podelit. Jedna sa o aplikaciu, ktora vyuziva ukontroler ATtiny25.

Popis aplikacie:
Vecina z Vas uz urcite soferovala nove auto, ktore ma upravene smerovky tak, ze pri odbocovani, alebo predbiehani potrebujete iba "tuknut" do smerovky a ona blika 3x. Niektore nove auta to maju. Aj ja som mal tu skusenost na firemnom aute. Celkom sa mi to zapacilo a chcel som si to nejako spravit aj vo svojom aute "skoda felicia". Po chvilke uvazovania ma napadlo toto:"

Autor: Ondro Piso - Tuesday, 01.07. 2008 - 11:10:49
  1388 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 2803 bajtov | 2 komentáre | Hodnotenie: 5)

Obrázky a text na LED kolesový displej

Blikače a optika
Kolesový LED displej prešiel inováciou. Vznikla nová verzia, ktorá je schopná vykreslovať obrázky ako aj text na obidvoch stranách kolesa bicykla. Stará verzia displeja vykresľuje len jednostranne. Ďalej je v článku popísaná win aplikácia pre nahrávanie obrázkov do LED kolesového displeja. Aplikácia je samozrejme voľne šíriteľná - freeware.

Autor: FUBU - Friday, 18.04. 2008 - 01:09:02
  3919 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 12673 bajtov | 12 komentárov | Hodnotenie: 5)

Elektronicka kocka s PIC

Blikače a optikaNedavno som sa zacal zaoberat mikroprocesormi. Kedze sa v skole tymto smerom neorientujeme, rozhodol som sa ist stylom sam vojak v poli. Nastudoval som si teoriu a sup sa do prace. Kazdemu co sa dostal tam kde som teraz ja sa urcite zaziadalo osahat si to v praxi. Preto vznikla aj tato konstrukcia ...

Autor: Andrej - Wednesday, 16.04. 2008 - 19:02:05
  1702 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 2206 bajtov | 6 komentárov | Hodnotenie: 4.37)

mono indikator 12led

Blikače a optikaRado250 nám odoslal(a) nasledujúci článok:
"Tento indikátor je vhodný do audio systémov na indikáciu výkonu zobrazovaním led diód. Je tu použitý známy integrovaný obvod A277 ktorí dokáže zobraziť výkon na 12led, pomocou trimrov sa dajú nastavovať vlastnosti ako citlivosť a jas led diód. Zapojenie pracuje na usmernene napájacie napätie 9 až 12V. Trimre treba nastaviť podľa potreby proste treba sa stým trochu pohrať. Konštrukci zdar. "

Autor: Rado250 - Monday, 10.03. 2008 - 16:11:52
  2570 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 528 bajtov | 12 komentárov | Hodnotenie: 0)

najjednoduchšší indikátor špičiek

"Základom tohto obvodu je Schmitov klopný obvod pracujúci s nasýteným tranzistorom T2 tým je síce obvod citlivejší a rýchlejší ale tak zase viac závislí na parametroch tranzistorov. toto zapojenie indikuje v rozsahu asi 1 až 25V. Jeho realizácia sa môže použiť v zos. alebo aj v mixpultoch. "

Autor: Rado250 - Wednesday, 05.03. 2008 - 20:09:16
  2138 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 513 bajtov | 7 komentárov | Hodnotenie: 5)

Led na 230V (kontrolka alebo blikač)

"Prvá schéma je blikač s jednou diódou, druhá je iba signalizácia, alebo kontrolka. Obidve zapojenia sú veľmi vhodné vstavať do spínača osvetlenia, ľahšie sa potom potme hľadá vypínač. Celá inštalácia spočíva v pripojení tohto obvodu paralelne k vypínaču. Pozor na kondenzátor, dokáže parádne kopnúť aj dobru chvíľu po vypnutí od siete. Celé zapojenie je galvanicky spojené so sieťou, je treba preto dodržiavať prísne bezpečnostné pravidlá pri práci. "

Autor: Rado250 - Monday, 03.03. 2008 - 15:16:18
  3202 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 523 bajtov | 10 komentárov | Hodnotenie: 3)

43 článkov (5 stránok, 10 článkov na stránku)
[ 1 | 2 | 3 ]
Prejsť na:

Užívatelské menu
Prihlásenie alebo zaregistrovanie

Meno:
Heslo:

Anketa
Venovali ste sa cez leto elektrotechnike?

Pracoval som na vlastnom projekte
Skonštruoval som nejaké zariadenie
Nie, cez leto som oddychoval
Na elektrotechniku neostal cas

Výsledky
Ďalšie ankety

Hlasov: 180
Komentárov:: 4
Shout Box

Jen registrovaný uživatel může přispívat. Prosím Přihlaš se nebo Registruj se u nás.
Návštevy
TOPlist
Zaujímavé odkazy

Elektrotechnické konštrukcie
bastleni.com
Zettor tracker Jirky web
DIY Sound & Light. aradio
BLASSENweb borec web RF system FirmyBN
www.mp3.pcsector.org
RSS novinky

Novinky cez RSS

Partneri:
Autori stránky sú Milan Ondrka (BgDestroy) a Ondrej Závodský(zawin), o graficky desing sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).
Pri informovaní adminov je použitie čohokoľvek z tejto stránky pre osobné alebo obchodné účely 100% povolené.
TOPlist