Aslan SVK nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Farebná hudba z led diod.
Zapojenie vytvára pri pocuvani hudby svetelné efekty ktoré su ríadene hudobním frekvenčním pásmom. Je to velmi jednoduché zapojeníe, ktoré vyjde tak na tych 250 Sk. Može byt použita hocijaka farbA a typ LED diod (ako indikačna tak supersvietivá led dioda. Kromtoho integrovaný obvod UAA180 (A277) zvládne viac ako 1 led diodu na jeden pin (2 a iíac led diod, musía být na sobe paralelne zapojené na jeden výstup nožičky IO, ale musia byt rovnakeho napetía-rovnaka farba!!!)
"
 Autor: Aslan SVK - Monday, 18.08. 2008 - 11:13:57 3079 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 7027 bajtov | 16 komentárov | Hodnotenie: 3)
Od posledného uverejneného článku s tematikou LED dispeja na koleso bicykla už ubehlo dosť času a tak toto zapojenie prešlo viacerými zmenami k lepšiemu, tak aby som ho mohol už na ostro používať v teréne, teraz cez leto :) Úlohou tohto článku je zkompletizovať tento projekt, vysvetliť polopate ako funguje nahrávanie obrázkov a ako správne umiestniť celé zariadenie na bicykel, aby ste nemali obavy že vám to za jazdy odletí a v článku budem venovať pozornosť ešte akmulátorom na napájanie zariadenia a ich sposobom dobíjania.
Ondro Piso nám odoslal(a) nasledujúci článok: "Zdravim.
Mam nejake vlastne navrhy z ktorymi by som sa chcel podelit. Jedna sa o aplikaciu, ktora vyuziva ukontroler ATtiny25.
Popis aplikacie:
Vecina z Vas uz urcite soferovala nove auto, ktore ma upravene smerovky tak, ze pri odbocovani, alebo predbiehani potrebujete iba "tuknut" do smerovky a ona blika 3x. Niektore nove auta to maju. Aj ja som mal tu skusenost na firemnom aute. Celkom sa mi to zapacilo a chcel som si to nejako spravit aj vo svojom aute "skoda felicia". Po chvilke uvazovania ma napadlo toto:"
Kolesový LED displej prešiel inováciou. Vznikla nová verzia, ktorá je schopná vykreslovať obrázky ako aj text na obidvoch stranách kolesa bicykla. Stará verzia displeja vykresľuje len jednostranne. Ďalej je v článku popísaná win aplikácia pre nahrávanie obrázkov do LED kolesového displeja. Aplikácia je samozrejme voľne šíriteľná - freeware.
Nedavno som sa zacal zaoberat mikroprocesormi. Kedze sa v skole tymto smerom neorientujeme, rozhodol som sa ist stylom sam vojak v poli. Nastudoval som si teoriu a sup sa do prace. Kazdemu co sa dostal tam kde som teraz ja sa urcite zaziadalo osahat si to v praxi. Preto vznikla aj tato konstrukcia ...
 Autor: Andrej - Wednesday, 16.04. 2008 - 19:02:05 1897 čitateľov
(Zobraziť celý článok | 2206 bajtov | 6 komentárov | Hodnotenie: 4.37)
46 článkov (10 stránok, 5 článkov na stránku) [ 1 | 2 | 3 ]
Partneri:
Autori stránky sú Milan Ondrka (BgDestroy) a Ondrej Závodský(zawin), o graficky desing sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).
Pri informovaní adminov je použitie čohokoľvek z tejto stránky pre osobné alebo obchodné účely 100% povolené.